Yalnız Mesajı Göster

Eski 19-12-2007, 10:35 PM   #1 (permalink)
PCkopat

Giriş Tarihi: May 2006
Üye No: 4306
Cinsiyeti : Bay
Rep Puanı : 6731966
Rep Derecesi
PCkopat has a reputation beyond reputePCkopat has a reputation beyond reputePCkopat has a reputation beyond reputePCkopat has a reputation beyond reputePCkopat has a reputation beyond reputePCkopat has a reputation beyond reputePCkopat has a reputation beyond reputePCkopat has a reputation beyond reputePCkopat has a reputation beyond reputePCkopat has a reputation beyond reputePCkopat has a reputation beyond repute
Varsayılan BENDELAL...."Çocuk olmayı bazen tercih ediyorum"

Mirza abem ile Bendelal abemizi araya aldık ayıptır söylemesi..

güzel bir sohbet oldu...

...........
....

Mirza:
abe öncelikle hoşgeldin seni kısaca bi tanıyalım
bendelal
hoşbulduk valla ben kendimi tanısam sizede tanıtacam ama
Mirza:
o zaman tanıyan birini çağır abe

PCkoo:
abesi az zorla yada 2121 e mesaj at..belki cevap gelir

bendelal
Ben yaşı gereği olgun olmakla beraber çocukça davranışlarda sergileyen ,bazen çocuk olmayı daha çok tercih eden biriyim desem ; karşımdaki insanı mutlu etmek için bazen zoraki espiriler yaparım bazende hiç olmadık şeylere kızarım
yani biraz zor anlaşılan biriyim diyeyim
PCkoo:
abesi forumla nasıl taniştin?
bendelal
bu soruyu hepbekledim..
ben hanımın amcası oğluyla kürtçe müzik arıyordum o bana forumu tavsiye etti ve kendisi üye olmuştu bende üye oldum oluş o oluş
tabi bildiğiniz üzere önce hep fıkralarla konu vermeye başladım o zaman mirza63 konularımı çok beğeniyordu ..pckopatta bendelalin fıkraları ne zaman bitecek diye konular açıyordu ama gün geldi fıkralar bitti
Mirza:
abe form düşüklüğü war o zaman gülmek için senin konularına bakmak yetiyordu..
bendelal
valla forumda ilk tanıdığın ve dost üye kaydettiğim kişi sendin yanılmıyorsam
Mirza:
eywallah abe
bendelal
tabi konularıma verdiğin yorumlardan dolayı yoksa şahsen tanışmış değildik yanlış anlaşılmasın.
pckopatta rep versin diye yağ çektiğim ama bir türlü rep'ini alamadığım zengin adamdı

Mirza:
şimdide öyle bayramlarda çok dağıtır sadece,abe forum sana neler kattı bunca zaman sende mayıs 2006 dan beridir uyesin?
PCkoo:
yaw ayıp ha...bu forumda benim kadar rep veren yok şerefime....faqir fuqaranın robin hood'uyum......
bendelal
biz hiç görmedik robin hoodu
forum bana neler kattı valla ben devlet memuru olduğum için forumun bana ve benimde foruma çok şeyler kattığını söyleyemem
sadece benim memuriyetimi etkilemeyecek şeyleri okudum yazdım ve yorumladım
bununla beraber kürtçemi geliştirdim özelliklede konuşma dilim bayağı gelişti
zaten kahve ortamım yoktu onun için bütün zamanımı foruma vermeye gayret ettim ve değişik bölgelerdeki kardeşlerimle duygusal bir bağ oluştu
sanalda olsa iyi dostlarım oldu sizler gibi
tabi henüz forumdan hiç kimseyla reelde tanışıp görüşmedim,sadece ahmedonun kardeşi kemalle tanıştık izmirde öğrenciydi ev kiralayacaktı bir memur kefil istiyorlarmış ahmedo aradı çok önemli işlerim olmasına rağmen hiç düşünmeden gittim kefil oldum hemen geri döndüm geldim ama sonra öğrendimki buna rağmen evi kiralıyamamışlar…
bunu niçin anlattım bu forumun bir katkısıydı yoksa bu devirde kimse kimseye kefil olmaz akrabalar bile olmuyor ama ben hiç düşünmeden kefil oldum

Mirza:
ev halkının foruma yaklasımı nasıl malum çok zaman geçiyor bydigide,örn;ben girdiğimde evde TRT çoksesli korosu gibi yinemi bydigi diye bir ses yükselir warmı sen dede öyle bir durum?

bendelal:
ben ilk konumu yazdığım gece hiç unutmam hiç yayla hayatınız oldumu diye bir konuydu o gece eşim benim klavyeyle çok meşgul olduğumu görünce yanlış anlamış olacakki
kendine arkadaş buldun değilmi diyip bilgisayarın başına hışımla geldi ve o gece çok şiddetli bir tartışmamız oldu
tabi her şeyde bir hayır vardır ben daha önce sadece konuları okuyup bazende yorum yazıyorken eşimin inadına üst üste konular verip saatlerce forumdan çıkmadım tabi bu arada bir kaç gün kavgalı kaldık derken arkadaş ve dostlarımızın araya girmesiyle iş tatlıya bağladı ama bende bu arada foruma tiryaki oldum
arkadaşlar evdekilere herkes babamız eve gelsin diye dua ediyor sizde evden çıkmıyor diye şikayet ediyorsunuz bu nasıl iştir diye birazda kızdılar ondan sonra kimse bana karışmadı tabi olan büyük kıza oldu güya bilgisayarı onun için almıştım benden fırsat bulsa oturacak ama nerde ben kalkıncada gulsosık oturuyor

PCkoo:
abesi yaşına göre çok vakit geçiriyorsun bydigide...diğer sanal maceralarını bilmiyorum ama başka forumlarda da uyesin...gördum yani.....çocuklarına kotu ornek olduğunu duşundun mu hiç? yada seni burada tutan şey ne?..begenilme duygusu mu?..takdir edilme duygusu mu?...

bendelal:
diğer forumlara sadece üye oldum o kadar bir kaç tane bizimkilerin forumlarına konu verdim ama bunlarda en fazla 10 tanedir ..özellikle yönetici olduktan sonra hiç bir foruma zaman ayıramıyorum bütün zamanımı bizim forum alıyor…diğer forumlardanda çalıntı yapmak için yayarlanıyorum:
çocuklarıma kötü örnek olma konusuna gelince bırak örnek olmayı 9 yaşındaki kızımıda üye yaptım gulsosık vip üye bile oldu yeğenlerim üyeler gerçi onlar pek fazla ilgili değiller ama yinede zaman ayırıyorlar bydigiye….kötü örnek olmayı gerktirecek bir şey olsa zaten bende girmem
çocuklarda ister istemez bilgisayarla bir şekilde haşır neşir oluyorlar madem nete girecekler bu neden benim yönetimimde olan ve çok düzeyli konu ve üyelerin bulunduğu ve kendi kültürünü ve dilini öğrenmesi açısındanda olumlu katkılar sağlayacak bir forum olmasın yoksa bir şekilde hiç istemediğimiz sitelerede yönelebilirler ve biz bunu kontrolde edemeyiz…..beni burada tutan şey ne???

doğrusu kendi kendime hiç sormadım,demekki beni burada tutan çok şey varmış çünkü eğer tek şey olsaydı hemen aklıma gelirdi ve o olmayıncada bırakır giderdim
sanalda olsa arkadaşlık önemli tabi
zamanımı değerlendirmede var tabi birde forumda birazda yaşım gereği saygı görmem ve sevilmemde etkili diye düşünüyorum

PCkoo:
abesi 10 binden fazla mesajın var..bayadır burdasın....ve seni tartışmalarda vs hiç görrmedim dersem yeridir...yonetimsel konularda çok duygusal olduğun dönemlerde oldu...ki konuştuk zamanında.....tartışmacı-yırtıcı bir yapı yeğlemeden öte kaçış gördum....memuriyet mi sebep?....burda pek çok memur arkadaş var yani...yeri geldiğinde tevrubelerini açtılar...sen neden pek girmedin olaya?.

bendelal:
ben deminde söyledim bra memuriyetimin verdiği sebep başta olmak üzere birazda tartışmaların doğurduğu sonuçlardan kaçıyorum
çünkü bir çok insan tarışma sonunda karşı tarafın haklı olduğunu bilmesine rağmen kendisine yapılanı haksızlık olarak görebiliyor ve bunun sonucundada kopmalar yaşanıyor ben forumdaki tartımaların sonucu yaşanan kopuşların üzüntüsünü hep yaşadım şimdi bir çok kişi onlar zaten bu foruma yakışmıyorlardı falan desede insan kazanmak kolay değil elbette önemli olan hatalarımıza rağmen bizi burada tutmayı başarmak ve bu hatalardan arındırmak

Mirza:
abe forum dışında neler yaparsın? kitap okurmusun mesela?

bendelal:
benim yetkimde olsa hiç bir konuda beş dakikadan fazla tartışmaya izin vermem tartışmalar uzadımı hayır gelmez ben hep bu şekilde gördüm ve yaşadım

forum dışında özellikle akrabalarımızla ve arkadaşlarımla bir araya gelmeyi seviyorum ev iş ve bydigiden arta kalan zamanımı ya bizlere gelmelere yada onlara gitmeye ayırıyorum,yani ya biz birilerine gideriz yada birileri bize gelir
bu arada umut04'ün babasıyla çok iyi görüşürüz özelliklede mangal keyfi yapmaya bayılırız tabi bu her zaman mümkün olmuyor
kitap okuma konusunu geçiştirdim ama yinede cevaplıyayım ayıp olmasın

Mirza:
eh birgün yönetim olarak geliriz mangala pcko iyi ciğer kebabı yapar

bendelal:
pek okumuyorum daha doğrusu okuma alışkanlığım pek yok

keşke şartlar müsait olsada gelseniz size mangal yapsam öyle bir zevki yaşayabilsem bu benim için çok büyük bir onur olur

Mirza:
abe malum büyükşehirdesin,ve çocukların yaşam tarzlarıda ona göre şekillenebiliyor,sen onlara kendi kültürleri için neler yapiyorsun?

bendelal:
oğlum 23 yaşında marmara iktisatı bitirdi bu yıl 5 yıldır istanbulda 20 yaşındaki kızımda 2 yıllık yüksekokulu bu yıl bitirdi bunlar çocukluğunu ağrıda geçirdiği için onlara kendi kültürlerini öğrenme ve yaşama noktasında pek yardımcı olmadım gerekte yoktu
çünkü benim annem 45 yıldır şehirde ama hala türkçe konuşmaz bakın sırf köyden gelirken dedem çocuklarım şehire gidecek aslını kaybedecek dediği için annem 45 yıldır türkçeyi öğrenmedi şehirde yaşamasına rağmen üstelik benim ilçemin çoğunluğu azerilerden oluşmasına rağmen tabi bu nedenle annem büyüklere çok iyi bir örnek teşkil etti
küçüğü yani gulsosık ise izmir'de büyüdü ama ben şartlarım daha iyi yerlerde oturmama yettiği halde kendi insanlarımın çok olduğu hatta akrabalarımın en az 15 hane olduğu mütevazi bir yerde yaşamayı tercih ettim küçük kızımda bu sebeple biraz çevreden birazda aileden kültürünü tanıyor ve yaşamaya çalışıyor ama bu yeterlimi tabiki değil tabi bunun sebepleride herkesin malumu
uykunuz gelmedimi

Mirza:

PCkoo:
abe sen teyzelerinide anlatsaydın biz forumda dolaşiyorduk ...
kısa soru cevap bolumune geçiyorum abesi.....cevaplar öz olacak..uzun yok ona göre..
bendelal:
forumda asayiş berkemalmi bari
PCkoo:
doğubeyazıt?
bendelal:
memleketim
PCkoo:
paris hilton?
bendelal:
tanımam
Mirza:
para
bendelal:
gerekli
PCkoo:
şeytan?
bendelal:
düşman
PCkoo:
steven spielberg?
bendelal:
yönetmen
PCkoo:
mirza?
bendelal:
eski dost
Mirza:
aşk
bendelal:
insan hayatının en güzeli
Mirza:
kürt
bendelal:
kişilik.onur
Mirza:
şivan perwer
bendelal:
benim kimliğimin temel taşı
PCkoo:
toshiba?
bendelal:
televizyon
Mirza:
bydigi
bendelal:
asalet
PCkoo:
atv dizileri?
bendelal:
hanım bilir
Mirza:
pckopat
bendelal:
cesur yürek
PCkoo:
gençlik?
bendelal:
elden çabuk giden
PCkoo:
bayram?
bendelal:
ziyaret
PCkoo:
platonik aşk?
bendelal:
gerçek aşk
Mirza:
ağrı
bendelal:
dertli
PCkoo:
babalık?
bendelal:
sorumluluk

PCkoo:
abe tşkr ettik kısa cevap faslı için...geçtin sınavı........sormasam biri beni vuracak....aşk ıttırcık mı pıttırcık mı??

bendelal:
yerine göre ikiside
Mirza:
çok temkinli oldu abe…..karar ver
PCkoo:
kızma mirza abem....
bendelal:
ben kakarsızım
PCkoo:
abe maç başladı mı?
bendelal:
maç yarım saat önce başlamıştı….1.5 saati bulduk
Mirza:
neyse en azından bi kısmını kaltletme başarısı gösterdik
PCkoo:
abe istersen maçtan sonra devam ederiz..zaten senin roportajı dizi şeklinde verecez...hafttaya ne oldu? bekletin şeklnde......mirza abe dedi ben değil yani.....
bendelal:
siz bilirsiniz …hanımda geldi yanıma oturdu
Mirza:
ee abe yeni aşklarınla aran nasıl
bendelal:
hangi kanalda yayınlanacaktı
PCkoo:
vayyy ablaya selam ve hurmetler...onu çok seviyoruz....onada uyelik vermek istiyoruz..
cnn internationla ile prensibte anlaşamadık
bendelal:
onunda selamı var
PCkoo:
ellerinden öpuyoruz yengemizin....a.s….bu arada şimdiden bayramınızıda kutluyoruz..
bendelal:
bizlerde ailecek sizlerin bayramını kutluyoru…mirzanın küçük bir çocuğu vardı yanlış hatırlamıyorsam malum yaşlılık..onunda gözlerinden öpüyorum
PCkoo:
abe 1 değil 3 tane var.. biri mod diğeri super bir diğeride global admin olacak yaşta

bendelal:
allah bağışlasın ..ben bir ara msn de görmüştüm birini tabi en küçüğüdür
Mirza:
yok ortancaydı
bendelal:
allah analı babalı büyütsün
Mirza:
saol abe
PCkoo:
abesi seni maçtan etmiyelim.....bize vakit ayırdığın için teşekur....her nerede yaşaniyor ve yaşatiliyorsa........
bendelal:
şewbaş asıl ben teşekkür edecektim değimli nede olsa medyatik olacam sayenizde
PCkoo:
abe bak unlü yaptığımız gibi ünsüzde yaparız ..haberin ola
bendelal:
tamama bunu unutmam

Bu mesaj en son " 20-12-2007 " tarihinde saat 12:30 AM itibariyle bendelal tarafından düzenlenmiştir....
PCkopat is offline