17-11-2007, 02:03 PM
|
#13 (permalink)
|
Giriş Tarihi: Jun 2006 |
|
|
|
Üye No: 10997
|
|
Cinsiyeti : Bayan
|
| Rep Puanı : 2520041
| |
|
| |
|
Seredere sen bu işten anlıyorsun sanırım..Bi rüyamı daha anlatmak istiyorum..
Ortaçağ...Feodalite var,şovalyeler felan cirit atıyor etrafta..Mekan Kars-ığdır civarı bi yer ama Biraz absürt burası ama neyse konuya dönelim ..Rüyamda ben yokum, ama bizim sülaleden olduğunu bildiğim, bir aile var.. Hindistandaki kast sistemi bizim oralarda da varmış meğer..Neyse bizim akraba alt sınıftan bir kıza aşık oluyor.. bütün uyarılara rağmen gözü kararmış, kimse ikna edemiyor..Aşiretin büyükleri toplanıyorlar ve bu evliliğin ancak bir şartla gerçekleşebileceğini söylüyorlar..Töreler öyleymiş..Şart şu: alt sınıftan biriyle evlilik olmaz fakat eğer olacaksa kefaret gerekir...Neyse bizim oğlanın evlenmesine izin veriliyor fakat kefaret kızın ailesinden birinin idamıyla gerçekleşebilir ancak düğün günü geliyor, çanlar çalıyor (ne alaka bilmiyorum valla ) bi yerde düğün merasimi bir yerde hiçbir suçu olmayan birinin idam ayini.. ağıtların yakıldığını duyuyorum, kadınlar kara çarşaflarını ters giymiş, ama hemen yanı başında davullar zurnalar çalınıyor..Müthiş derecede gerici bir atmosfere tanık oluyorum yani...Sonra idama başlıyorlar..idam şekli çok kötü elleri kolları arkadan bağlanan adam bir ip aracılığı ile yüzüstü kuyudan aşağı bırakılıyor,ve ölüme terkediliyor..adamın yukarıdan düşüşünü ve ve ipin sarktıktan sonra durduğu o anı adamın acıdan gözlerinin yaşardığı ve yüzündeki o şaşkın ifadeyi görüyorum sonrada uyandım    hufff
|
|
|