01-09-2007, 05:07 PM
|
#3 (permalink)
|
Giriş Tarihi: Jul 2006 |
|
|
|
Üye No: 16960
|
|
Cinsiyeti : Bay
|
| Rep Puanı : 3097335
| |
|
| |
|
Eşiyle birlikte Kürtler arasında uzun çalışmalar yapmış Fransız gezgin ve antropolog Ernest Chantre, gözlemlerine dayanarak şu belirlemelerde bulunur: Kaynak: Bydigi Forum http://www.bydigi.net/genel-kultur/184013-bati-literaturunde-kurt-kadini.html#post1431348
"Kürt kadınları, genellikle güzel ve iri yapılıdır. Özellikle dağlarda yaşayan Kürt kadınları, yabancı erkeklerin yanında yüzlerini gizlerler.
Kadınlar, burunlarına hızma, kollarına metal bilezikler takarlar. Kostümleri genellikle Ermenilerinkine, bir kısmınınki ise İranlılar'a benzer.
Kürt kadınları, genellikle çadırların kurulmasında ve yerleştirilmesinde büyük hüner gösterirler. Kürt kızları çok güzel halı dokurlar.
Tıpkı Arap ve İranlılarda olduğu gibi, çokeşlilik özellikle aşiret reislerinde görülür. Evinde iki gün kaldığımız ve arkadaş olduğumuz Haydaran aşiret reisinin üç eşi vardı. Bunlardan en genci 20'li yaşlarda çok güzel ve rengarenk giysiler ve değerli takılarla süslü, uygar görünümlü İranlı bir bayandı."
Yazar, erkek çocukların doğumunun sevinçle karşılandığını, ancak aynı şeyin kız çocukları için söylenemeyeceğini de ekliyor.
burası dikkatimi çekti üzücü böle şeyler ama sanırım eskisi kadar kalmadı..
gerçektende kuma mıdır nedir bu olaya deli oluyorum, yaa bu neden yapılır hani önüne bir sıfatta getiremiyorum ..
bide doğan kız çocuklarına karşı duyulmayan sevgi...
sanırım artık böle şeyler düşünülmüyodur ama yineden geri kalmış beyinler yok diill...
ne yalan söliim yazının tümünü okumadım pcko hevalım ..
saolasın paylaşım için...
Özkan, konuşmasında, Kürt kadınlan üzerindeki ulusal, sınıfsal ve cinsel baskıları dile getiriyor ve şöyle diyordu: "Kürt halkının sorunlarının varlığının kabul edilmesini, Kürt halkına ve kadınlarına uygulanan baskı, terör ve işkencenin kaldırılmasını herkese anadilini özgürce kullanma hakkının tanınmasını, asimilasyon politikasına son verilmesini, Kürt kadınlarının örgütlenme hakkının bir an önce gündeme getirilmesini ve savunulmasını istiyoruz."
Bu mesaj en son " 01-09-2007 " tarihinde saat 05:11 PM itibariyle coolemrah tarafından düzenlenmiştir....
|
|
|